Δράση Αγωγής Υγείας από το Νοσοκομείο Πρέβεζας

Στο πλαίσιο της «Ανάπτυξης – Υλοποίησης από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας σε Εθνικό επίπεδο από Μονάδες Υγείας αρμοδιότητας 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το σχολ. έτος 2023-2024», την Παρασκευή 29-3-2024 υλοποιήθηκαν για την Β΄  και Γ΄ τάξη του σχολείου μας τα παρακάτω προγράμματα:

  • «Μεγαλώνω και αλλάζω! Τι μου συμβαίνει;»
  • «Σεξουαλική  αγωγή, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αντισύλληψη»

Στις ενημερωτικές παρεμβάσεις που έγιναν από επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πρέβεζας,  παρουσιάστηκε υλικό σχετικό με  τις  σωματικές, συναισθηματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές αλλαγές που παρατηρούνται στη ζωή των εφήβων.  Οι μαθητές /τριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις αλλαγές αυτές αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα που προβληματίζουν τα παιδιά στο γυμνάσιο, όπως είναι  η φροντίδα του εαυτού τους και οι σχέσεις τους με γονείς και συνομηλίκους.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστεί τις μαίες του Νοσοκομείου Πρέβεζας, την κα Καρίπογλου Παρασκευή και την κα Γεωργάκη Δήμητρα, για την υλοποίηση της δράσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις